Haklik Erzsébet

ruhakészítő

MEGOSZTÁS
MEGOSZTÁS
Környékünk viseleteinek stílusjegyeit kicsiben és nagyban is kérésre elkészítem. “Akinek múltja nincs, jövője sincs. Őrizzük meg hagyományainkat, értékeinket.”

Kalocsán születtem és Fajszon éltem életem első élményeit adó szakaszában. Igazi hagyományok között. Hálás vagyok, hogy ebbe a családba születtem, mert minden olyan képességet és motivációt megkaptam még tudat alatt is, hogy ezt az utat megtaláljam. Édesanyám volt a fő támogatóm és segítőm. Hálás vagyok, hogy ilyen erősen mellettem és mögöttem állt.

Egész eddigi életemet a kreativitás végigkísérte és jellemezte. Már általános iskolában rajzversenyen egy egyedi technikával nagyon jó helyezést értem el. A középiskolából a Képzőművészeti Főiskolába jelentkeztem, de nem vettek fel. Grafikáim a Kecskeméti Rajzfilm Stúdióba is beadtam, de a sors úgy hozta, hogy onnan is lemaradtam. De nem adtam fel az álmom, mindig minden alkotó munka érdekelt. 12 évet dolgoztam egy Dekor Stúdióban.

Az alkotó tevékenységem mellett a néptánc a másik ág, ami elkísér. Családunk mindig is táncos, mulatós volt. 1985 óta aktívan táncolok. Több csoportot is vezetek. A két tevékenység eddig is jelen volt az életemben. 2008-ban elvégeztem a Magyar Táncművészeti Főiskolát. Mivel egyre kevesebb a művészeti iskola és diák, ezért ismét az alkotásban találtam magam. Viseletek készítése mellett a babák restaurálásában is felfedeztem a kihívást. Nem csak tervezést a kivitelezést is megcsinálom.

Viseleteinkre is jellemző az a sokszínűség és változatosság, ami a nyelvünket, dalainkat és táncainkat. A főiskolán írt szakdolgozatomban Érsekcsanád és Szeremle “tekerődző” viseletének összehasonlítását választottam. Az élet furcsa rendező, mert a vállalkozásomban jelenleg én is azon vagyok, hogy a viseletek ne szériában készüljenek, hanem megmaradjanak a régi kézműves termékeknek.

Folyamatosan képzem és kipróbálom magam. Szeretem a kihívásokat. Rajzolás és festés mellett, varrással csiszolással vagy más barkácstechnikával dolgozom.

Műhelyemben mindig egyedi termékek készülnek, ha valaki “ugyanolyant” szeretne, mint, ami másnak készült, az csakis hasonló lehet. Ahogy mindannyian különbözők vagyunk úgy a tárgyaink is azt tükrözzék.

Grafikai tervezés, névjegykártya, meghívók, oklevelek, plakátok és minden amit csak kitalálunk közösen. Esküvőkre komplett kiegészítők, meghívók, poharak, gyűrűpárna, csokrok és dekorációk egy helyről és egy stílusban.

Falfestésben is újabb technikával is ismerkedem. 3D-s figurák és cégtáblák is készülnek műhelyemben.

Ha bármilyen 5-LET-re vagy szárnyaló fantáziára van szükséged, keresd bátran Böbe kézMŰhelyét!