Orosz Kriszta

festő

MEGOSZTÁS
MEGOSZTÁS
Szenvedélyesen kutatom a "régi Mesterek" anyag használatát, technikáit. Ebből a szenvedélyemből fakadóan magam feszítem, alapozom a vásznaimat, használok saját készítésű festéket is.

Orosz Kriszta vagyok. 1971-ben születtem Gyöngyösön. Boconádon élek, és alkotok. Gyermekkorom óta szívesen rajzoltam, kézimunkáztam és imádtam minden tevékenységet amiben kiélhettem alkotási vágyam.

6 éve kezdetem el komolyabban a festészettel foglalkozni. Már kizárólag olajfestékkel festek. Szenvedélyesen kutatom a „régi Mesterek” anyag használatát, technikáit. Ebből a szenvedélyemből fakadóan magam feszítem, alapozom a vásznaimat, használok saját készítésű festéket is. Kizárólag kiváló minőségű alapanyagokkal alkotok, ebből adódóan élettartam garanciát vállálok a munkáimra. ( olajfestmény esetében ez több évtizedet jelent)

A festészettel azokat az érzéseket szeretném életre kelteni, amik átjárják a lelkem képeim készítése közben: szeretet, hit, remény, nyugalom és az élet szépsége.
Boldogsággal tölt el, mikor valaki a képeimet nézi, elmerül benne; és e közben átjárja az az érzés, amit én éreztem amikor festettem.

2017 óta tagja vagyok a budapesti Mohácsi Regős Ferenc asztaltársaságnak ( MAT )

Magyarország Legszebb BetlehemeOrosz Kriszta 2019 -ben a Magyarország Legszebb Betleheme című pályázat nyertese.