Rostás Árpád Vándorasztalos

Magyar Örökség díjas restaurátor, műbútorasztalos vagyok.

Szülővárosomban, Kaposváron sajátítottam el az asztalosmesterség alapjait. Ezután éveken keresztül jártam az országot, és inasként lestem el a tudást az idősebb szakemberektől, mesterektől. Saját kutatásaim eredményeképpen feltaláltam olyan tisztító anyagot, melyet az országban egyedül én használok – például régi nyílászárók, műtárgyak tisztítására. Évekig dolgoztam külföldön is, Angliában, Németországban, Franciaországban több, mint 200 kastélyban megfordultam.

Munkáim mellett mindig fontosnak tartottam, hogy tudásom továbbadjam az utókornak, elsősorban a hozzám hasonló nehéz sorból származó gyermekek részére. Éveken keresztül több tábort, és karácsonyi ajándékozást szerveztem hátrányos helyzetű gyerekeknek. Táboraimban több mint 7000 gyermek ismerkedhetett meg az asztalos munka szépségeivel, és látott példát az én életemen keresztül, hogy van kiút a kilátástalanságból, sok munkával, és szorgalommal boldogulni lehet ezen a földön. Egyik utóbbi munkánk során a Somogyvári Széchenyi kastély lépcsőházát az ott élő állami gondozott és sérült gyermekek bevonásával restauráltuk, ezért a munkáért Nívó díjat kapott a Rostás Árpád Katedrális Alapítvány.

Legutóbbi elhíresült munkám 2015. év végén: az angol hercegi családnak készítettem neogótikus bölcsőt, amit magam vittem ki Londonba, és személyesen adtuk át a Kensington-palotában.

Vállalom kastélyok, templomok, faszerkezetek (nyílászárók), ablak, ajtó, parketta, intarzia, hintó, bölcső készítését, felújítását, restaurálását. Továbbá antik bútorok restaurálását, készítését, értékbecslést. Irodák, szállodák, lakások, kastélyok berendezését. Műhelyem Budapesten van, de vidéki munkát is vállalok.

Várom jelentkezését,  ha bármi asztalos munkában a környezetében segítségére lehetek valakinek.

Rostás Árpád galéria